sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Dispozitiv TRADUCATOR in opt limbi straine pentru spectacolele de teatru


AirScript este un dispozitiv portabil cu ajutorul caruia spectatorii pot urmari replicile actorilor in timp real, in opt limbi straine. Inventatorii sai spera sa atraga astfel mai multi turisti la spectacolele de teatru.

Primul teatru care a oferit spectatorilor posibilitatea de a utiliza AirScript este Shaftesbury Theatre, din Londra, Marea Britanie.

Cum functioneaza acest dispozitiv

Replicile "defileaza" pe ecranul aparatului pe masura ce piesa de teatru se desfasoara, fiind "lansate" la timpul potrivit de catre un operator uman. Pentru ca este vorba despre reprezentatii "live", cu pauze a caror lungime poate varia, in functie de interpretarea fiecarui actor, procesul nu poate fi automatizat.

Replicile sunt disponibile in limba engleza, franceza, germana, italiana, spaniola, rusa, japoneza si chineza.

Ecranul esta proiectat in asa fel incat sa ofere un contrast suficient de bun pentru citire dar sa nu lumineze prea tare, pentru a nu-i deranja pe ceilalti spectatori.



Aboneaza-te la newsletter! Vei primi direct pe e-mail ultimele noutati din domeniul traducerilor. Iar daca ti-a placut postarea, da-i share pe reteaua ta socializare preferata alegand din pictogramele de mai jos.


Sursa: www.descopera.ro
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...