sâmbătă, 10 noiembrie 2012

Limba spaniola si limba chineza - cele mai vorbite limbi din lume in anul 2030

Care este legatura dintre limba spaniola si limba chineza? Aparent nici una.

Nu se aseamana nici din punct de vedere al pronuntiei, al scrierii, iar din punct de vedere al perioadei de invatare, nici nu are rost sa facem comparatii.

Se pare ca exista totusi o legatura intre cele doua. Aceea a numarului relativ apropiat de vorbitori pana in anul 2030.

Conform site-ului www.descopera.ro, "limba spaniola, care este in prezent a patra limba vorbita in lume, va urca pe pozitia a doua in 2030, imediat dupa limba chineza, a declarat un specialist spaniol in cadrul unui seminar dedicat limbilor latine, citat de Lusa.


Secretarul Asociatiei Academiilor lingvistice, Humberto López Morales, a declarat ca limba spaniola este vorbita in prezent de 5,7% din populatia mondiala, procent care va creste la 7,5%, in 2030.

Academicianul de origine cubaneza, care a trait mult timp in Puerto Rico si care a primit cetatenia spaniola, a afirmat ca Statele Unite ale Americii, cu 32 milioane de vorbitori de spaniola, sunt al cincilea stat hispanic al lumii si vor deveni primul in 2050.

"Pana in 2050, in SUA se vor naste 2,5 hispano-americani pe minut, 3.700 pe zi si peste 100.000 pe luna", a sustinut el.

Limba spaniola este limba oficiala unica in 17 state iar in alte patru, Guineea Ecuatoriala, Paraguay, Peru si Puerto Rico, constituie una din limbile oficiale."Aboneaza-te la newsletter! Vei primi direct pe e-mail ultimele noutati din domeniul traducerilor. Iar daca ti-a placut postarea, da-i share pe reteaua ta socializare preferata alegand din pictogramele de mai jos.

Sursa: www.descopera.ro, www.educapps.azaharacasanova.es
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...