joi, 2 octombrie 2014

Detector de traduceri automate


Stim cu totii ca o traducere de calitate presupune un tarif mai mare. Dar mai ales inseamna ca traducatorul isi apreciaza munca, are o vasta experienta in domeniile in care face traduceri, experienta pe care a acumulat-o dupa multe ore de lucru, de cercetare si documentare.

Insa, cum orice padure are propriile-i uscaturi, exista si traducatori neseriosi care solicita clientilor tarife exorbitante pentru ca in final sa livreze niste traduceri de proasta calitate, facute cu Google Translate, fiindca asa au auzit ei ca vor lucra mai mult si deci, vor lua mai multi bani, asta in cel mai bun caz.
Fiindca in cel mai rau caz, dupa ce au luat si avansul clientului, dispar „ca magarul in ceata”, isi inchid telefonul ori nu mai raspund la e-mail. Si astfel clientul ramane cu paguba, cu un gust amar in ceea ce priveste acesta breasla care se vrea a fi profesionista, si bineinteles cu timpul pierdut.

Daca esti cumparator de traduceri (client) sau furnizor, cu siguranta te-ai intrebat cel putin o data daca traducerea pe care ai primit-o este facuta cu Google Translate, cu vreun alt program de traducere automata sau chiar de traducatorul caruia i-ai incredintat documentul tau.

Daca ti-ai pus si tu aceasta intrebare, afla ca exista un instrument (mai bine zis un site) unde poti verifica daca traducerea pe care ai primit-o este una autentica sau daca a fost realizata cu ajutorul unui software de traducere automata.

Cum procedezi

Intri pe site-ul www.translatordetector.com, introduci textul original in casuta "Source text", in casuta alaturata "Existing translation text" introduci textul tradus aferent paragrafului din partea stanga, dupa care apesi butonul "Compare". Am verificat si functioneaza si pentru limba romana.

Daca traducerea pe care ai primit-o nu a fost efectuata cu Google Translate sau cu alt program, atunci site-ul iti va returna urmatorul mesaj: "This text is probably NOT a machine translation". Mai exact, traducerea ta este una autentica, realizata chiar de traducator.

Exemplu de mesaj returnat de site pentru cateva proprozitii traduse de mine dintr-un text ales la intamplare:



Sper sa-ti fie de ajutor acest site atunci cand vrei sa vezi daca ai primit o traducere de calitate sau atunci cand vrei sa verifici daca traducatorii tai colaboratori iti ofera servicii de calitate.

Tu oferi clientilor tai traduceri de calitate?


Aboneaza-te la newsletter! Vei primi direct pe e-mail ultimele noutati din domeniul traducerilor. Iar daca ti-a placut postarea, da-i share pe reteaua ta socializare preferata alegand din pictogramele de mai jos.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...