marți, 24 decembrie 2013

Word Lens - aplicatie de traducere in timp real direct pe telefonul tau


Word Lens din Google Translate este o aplicatie extrem de utila atunci cand ne aflam intr-o alta tara si nu-i cunoastem limba oficiala.

Word Lens este una dintre cele mai surprinzatoare aplicatii de traducere automata, care functiona de ceva timp pentru iOS, fiind disponibila acum si pentru Android.

Ce face aceasta aplicatie

Cu ajutorul camerei smartphone-ului nostru aceasta aplicatie ne traduce in timp real orice tip de semne, indicatoare, afise, meniuri sau etichete fara sa fie nevoie sa tastam fraza pe telefon.

Cum functioneaza

Dupa ce ai descarcat aplicatia, o deschizi, dai click pe camera si o indrepti spre imaginea sau textul care ai nevoie sa-ti fie traduse. Dupa care, vei vedea in timp real pe terminalul tau traducerea in limba straina pe care tu ai selectat-o.

Daca vrei, o poti folosi si in modul offline (fara conexiune la Internet) dar va trebui sa descarci si dictionarul pentru limba straina dorita atunci cand vei descarca si instala aplicatia pentru prima oara.

Iata un exemplu de traducere din engleza in spaniola cu Word Lens:


Foto: www.blog.phonehouse.es

Permite de asemenea cautarea traducerilor unor cuvinte introduse sau apasand pe un anumit cuvant.

Dezavantajul acestei aplicatii este ca nu recunoaste textele scrise de mana sau fonturile stilizate.

Poti achizitiona mai multe pachete de limbi straine in care sa-ti realizeze traducerea chiar din interiorul aplicatiei.

Din luna iulie 2015 este disponibila si traducerea pentru limba romana dar numai in variantele: traducere engleza-romana si traducere romana-engleza.

In filmuletul de mai jos de pe YouTube vei vedea exact cum functioneaza aceasta aplicatie si daca merita sa o descarci in calatoriile tale.





Surse: www.universoabierto.com; www.youtube.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...