vineri, 23 noiembrie 2012

Aplicatia LAYAR - utila in concedii dar si in calatoriile de afaceri

Layar este o aplicatie ce ne permite sa scanam cu telefonul mobil un spatiu real in care ne aflam fizic pentru a localiza acele locuri de interes pe care le-am etichetat anterior pe o raza de pana la 5 kilometri. Poate fi vorba despre farmacii, muzee, benzinarii, biblioteci etc.

Aplicatia poate fi descarcata gratuit si functioneaza atat pe Android cat si pe iOs (Apple) si se poate utiliza destul de usor.

Ne aflam intr-un loc, indicam faptul ca dorim sa aflam unde se afla bibliotecile publice, de exemplu, si pe masura ce miscam telefonul mobil in jurul nostru acesta ne va scana spatiul in care ne aflam si ne va arata punctele de interes pe care le-am solicitat si informatii suplimentare cu privire la acestea. 

Recent, Ministerul Culturii din Spania a dezvoltat continuturi pentru aceasta aplicatie care ne permit sa localizam in orice oras din Spania peste 8000 de biblioteci si care ne ofera informatii cu privire la serviciile si resursele oferite de acestea, facilitandu-ne accesul la catalog in momentul in care indicam unde se afla exact cladirea fizica. 

Pentru mai multe informatii:

http://www.mcu.es/bibliotecas/docs/tutorial_layar.pdf

Pentru a descarca aplicatia LAYAR:

http://www.layar.com/

Este de asemenea foarte utila atunci cand plecam in calatorii, nu doar pentru a localiza biblioteci  (fiindca nu cred ca toata lumea care pleaca in concediu/ calatorie cauta neaparat sa se inchida intr-o biblioteca) ci si pentru a localiza bancomate, cladiri istorice, etc.


Aboneaza-te la newsletter! Vei primi direct pe e-mail ultimele noutati din domeniul traducerilor. Iar daca ti-a placut postarea, da-i share pe reteaua ta socializare preferata alegand din pictogramele de mai jos.

Fuente/ Sursa (adaptat): http://infotra.wordpress.com/ 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...